WIJN ZOEKEN

Kleur
Prijs tot
Herkomst

Over ons

www.cultuurenwijn.nl is een initiatief van Stichting Art connects People.

Stichting Art connects People stelt zich ten doel om podiumkunstproducties in brede zin te bevorderen. Om deze missie te realiseren ontplooit de stichting in binnen- en buitenland activiteiten op organiserend, producerend, faciliterend en financieel ondersteunend vlak. Daarnaast ondersteunt en faciliteert de stichting culturele instellingen, meestal met een ANBI status, die podiumkunstproducties en daar aan gerelateerde activiteiten realiseren. Cultureel ondernemerschap, samenwerking en coproducties met andere organisaties staan hoog in het vaandel.

In de zomer van 2009 ontstond onder de Toscaanse sterrenhemel het plan om muziek en wijn te combineren. Daarom organiseert Art connects People sinds het seizoen 2010-2011 de serie PROEFKAMERMUZIEK in Muiden; optredens van gerenommeerde ensembles in combinatie met informele wijnproeverijen. Door het grote succes van de serie wordt vanaf het seizoen 2011-2012 in samenwerking met Cultura Ede, Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Blazers Ensemble en het Nederlands Kamerkoor ook een serie ROEFKAMERMUZIEK in Cultura Ede georganiseerd. In het seizoen 2017-2018 gaat het in totaal om 20 optredens en een randprogrammering met onder meer inleidingen, exposities, optredens van amateurs, afterconcerts en uiteraard 'meet and greet' van publiek en artiesten onder het genot van een goed glas wijn.

Voor verdere informatie over data en programma’s: www.proefkamermuziek.nl

Toen in het najaar 2010 duidelijk werd dat zeer fors gesneden zou gaan worden in subsidies voor podiumkunsten, heeft de stichting de door de regering aan de culturele sector toegeworpen handschoen opgepakt om 'cultureel ondernemerschap' in bredere zin dan voorheen vorm te geven. De overheid wil aan culturele instellingen namelijk meer ruimte geven om commerciele activiteiten te ontplooien waarvan de profit ten goede komt aan de culturele activiteiten. 


Net zoals horeca een bron van inkomsten is voor theaters, zijn inkomsten uit de verkoop van wijn via cultuurenwijn.nl voor podiumkunstinstellingen een zeer welkome aanvulling op de budgetten van hun muziek- dans- of theaterproducties. Uiteraard is niet zomaar gekozen voor de verkoop van wijn. De combinatie van optredens, wijnproeverijen en verkoop van wijn via de website biedt de mogelijkheid makers en publiek in een aangename context te verbinden. Want wie drinkt er na een voorstelling nou niet een heerlijk glaasje wijn met artiesten en enthousiast publiek, of geniet thuis na.

De stichting heeft voor dit nieuwe initiatief de handen ineen geslagen met bevlogen en betrokken mensen uit het berdijfsleven en de culturele sector. Partners, die de Cultuur een warm hart toedragen.

Stichting Art connects People is door de overheid aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI status).

Hieronder wijnproeverijen na voorstellingen. 

n
n
n

Quote

Nooit gedacht dat vier flessen Brunello onder de Italiaanse sterren tot een zee van muziek en wijn zou leiden. Wat een heerlijke wijnen van Guiseppe Sesti! Echt een wijngoed om een lange zomer te bezoeken en zo meer. 

Floris Mijnders, cellist

Iedere avond toasten we op de Cultuur! Goed idee om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan een koude winter voor de artiesten. De Shiraz van Parmoleto vonden wij heerlijk. 

Albert Weijn

Nu de overheid de Kunsten in de steek laat, biedt 'Cultuur & Wijn' ons, fans van muziek, dans en theater, de mogelijkheid niet alleen onze stem in petities te laten horen, maar zonder extra geld de gezelschappen te ondersteunen. Een prachtig initiatief om te steunen  en we drinken op zijn tijd toch een wijntje. ´╗┐Santé, op de Kunsten!

Mark Ebbenhout

1777: Aan Wolfgang Amadeus Mozart: ‘Dat wij elkaar gauw weer mogen zien en moge dat bij een glas Rijnwijn zijn’. 'Lieve Wolfgang, laat je de Rijnwijn maar goed smaken, drink op mijn gezondheid.’ Leopold Mozart

Leopold Mozart
Giancarlo Cignozzi

Voorstellingen


Nederlands Blazers Ensemble

Ragazze Quartet

Amsterdam Consort - Pimpinone

Nederlands Blazers Ensemble - Het Paradijs

Muidens Ensemble - Weihnachts Oratorium

Hexagon Ensemble - De Lady Macbeth

Combattimento Consort Amsterdam - Orlando

Amsterdam Sinfonietta

The Amsterdam Consort - Kaffee Kantate

The Amsterdam Consort

Amsterdam Sinfonietta

Combattimento Consort Amsterdam - Rita

Combattimento Consort Amsterdam - Arminio